Marketing affairs freelance online marketeer

Marketing affairs

Freelance online marketeer Yasper Kuiper uit Rotterdam helpt ondernemers online op weg. Dit doet hij als webtekstschrijver, zoekmachine optimalisatie specialist en google analytics specialist. Dit zijn allemaal marketing zaken, de zogenaamde Marketing affairs. Hier kan aan gesleuteld worden om tot online succes te komen.

Het logo van marketing affairs

Naast de bovenstaande punten zijn er nog meer Marketing affairs waarmee een onderneming zowel online als offline tot een succerverhaal kan komen. In het logo staan in totaal 6 blokken met marketing affairs. Als alle 6 de blokken worden gestapeld dan ontstaat er een trap naar succes. De onderste 3 blokken vormen het online gedeelte van de marketing inspanningen.

Online marketing

De eerste bouwsteen is owned media, oftewel online media die je al bezit. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, Pinterest en Linkedin en natuurlijk de website van het betreffende bedrijf. Natuurlijk zijn er nog meer online media kanalen te bedenken. Er moet goed worden gekeken naar waar de doelgroep zich bevind.

De tweede bouwsteen is free publicity. Dit is de publiciteit die een bedrijf gratis vergaard. Het kan worden gezien als een compliment omdat je er toe doet. Online gebeurt dit in de vorm van een blogstuk of een communicatie-uiting van het bedrijf die gedeeld wordt op bijvoorbeeld social media door tevreden klanten.

De derde bouwsteen is paid publicity, ook wel betaalde communicatie. Deze vorm kan ook outbound online marketing worden genoemd. Dit zijn online displayadvertenties, videoreclame op Youtube en search engine ads. Ook betaalde Facebookmarketing en LinkedInmarketing vallen hieronder.

Offline marketing

De vierde bouwsteen begint met owned media maar dan voor offline marketing. Denk hierbij aan reclame op de gevel van je pand of op je bedrijfswagen. De vijfde bouwsteen free offline publicity. Denk hierbij aan een krantenstuk of een endorsement op tv. De zesde bouwsteen is paid publicity. Dit is de meest bekende vorm van marketing. Denk hierbij aan reclame op televisie of advertenties in kranten en folders.

Een van de manieren

De 6 stappen van marketing zorgen er voor dat het marketingproces altijd in beweging blijft. Dit komt de voortzetting van de onderneming ten goede. Natuurlijk is het mogelijk om stappen over te slaan omdat ze bijvoorbeeld irrelevant zijn voor jouw onderneming. De marketing affairs trap naar succes is slechts een van de methoden. Er zijn meerdere wegen naar Rome.

Heb je vragen? Neem dan nu contact op met Marketing affairs' Yasper Kuiper.

Neem contact op